Moszkvából szólt be a zöld mozgalmaknak Szijjártó Péter

agybaj
2022 október 13., 12:46
comments 24

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter az Orosz Energiahét miatt utazott Moszkvába – egyetlen európai résztvevőként. Az egyik panelbeszélgetésen kérdésre válaszolva azt mondta, „bizonyos mozgalmak” megpróbálják kisajátítani és „szexi, trendi politikai termékké" tenni a környezetvédelmet, de szerinte ez egyre hiteltelenebb.

A külügyminiszter szerint Magyarország nem politikai vagy ideológiai kérdésként tekint az energetikai együttműködésre, hiszen

politikailag vagy ideológiailag nem lehet fűteni és főzni. Azt is mondta, hogy a magyar kormány nem fog támogatni semmilyen szankciót, amely veszélyeztetné hazánk biztonságos energiaellátását, aztán azt, hogy el kell kerülni az északi gázvezetékek elleni szabotázsakciókhoz hasonló eseteket.

A háromnapos konferencián többnyire orosz politikusok és vállalati emberek beszélgetnek egymással, rajtuk kívül egy török miniszter, valamint afrikai és ázsiai közszereplők vannak a meghívottak listáján.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.