Moszkvából szólt be a zöld mozgalmaknak Szijjártó Péter

agybaj
2022 október 13., 12:46
comments 24

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter az Orosz Energiahét miatt utazott Moszkvába – egyetlen európai résztvevőként. Az egyik panelbeszélgetésen kérdésre válaszolva azt mondta, „bizonyos mozgalmak” megpróbálják kisajátítani és „szexi, trendi politikai termékké" tenni a környezetvédelmet, de szerinte ez egyre hiteltelenebb.

A külügyminiszter szerint Magyarország nem politikai vagy ideológiai kérdésként tekint az energetikai együttműködésre, hiszen

politikailag vagy ideológiailag nem lehet fűteni és főzni. Azt is mondta, hogy a magyar kormány nem fog támogatni semmilyen szankciót, amely veszélyeztetné hazánk biztonságos energiaellátását, aztán azt, hogy el kell kerülni az északi gázvezetékek elleni szabotázsakciókhoz hasonló eseteket.

A háromnapos konferencián többnyire orosz politikusok és vállalati emberek beszélgetnek egymással, rajtuk kívül egy török miniszter, valamint afrikai és ázsiai közszereplők vannak a meghívottak listáján.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt