Pénzbírságra és börtönbüntetésre ítéltek egy OnlyFans-modellt Szingapúrban

külföld
2022 október 13., 5:12

Háromezer szingapúri dollár pénzbírsággal sújtotta Szingapúr Titus Low-t, amiért obszcén fotókat és videókat osztott meg az OnlyFans-oldalon. Emellett három hét börtönbüntetésre ítélték, amiért rendőrségi végzést megszegve férhetett hozzá a fiókjához.

Szingapúrban illegális az obszcén anyagok elektronikus úton történő továbbítása, illetve az olyan üzletben való részvétel vagy haszonszerzés, ahol ilyen anyagokat továbbítanak.

„Az biztos, hogy ez az eset precedenst teremtett, és más felhasználóknak is ugyanezzel a kockázattal kell szembenézniük, ha az OnlyFans-t használják” - mondta a BBC-nek Low ügyvédje, Kirpal Singh. „Azt hiszem, az üzenet elég egyértelmű, a hatóságok készek elítélni azokat, akik explicit anyagokat továbbítanak, és nemcsak az OnlyFans-platformon, hanem az egész az online térben is.”

Low-t 2021 decemberében tartóztatták le, miután egy nő megtalálta az egyik explicit videóját a 12 éves unokahúga telefonján, és feljelentést tett a rendőrségen. A 22 éves modell alig néhány hónappal korábban, áprilisban csatlakozott a platformhoz, ahol gyorsan az egyik legnagyobb helyi sztárrá vált.

A feljelentés után a rendőrök lefoglalták telefonját, iPadjét, és megváltoztatták OnlyFans-fiókjának adatait. Low azonban visszanyerte a hozzáférést a fiókjához, és folytatta a tartalomfeltöltést, valamint egy második fiókot is indított. A BBC-nek tavaly elmondta, hogy azért használta tovább az oldalt, mert ez volt a fő bevételi forrása.

Szerdai elítélését követően a Twitteren azt írta, „örül, hogy végre vége van ennek.” Low, akinek több mint 210 ezer követője van a közösségi médiában, ismert szingapúri influencer, és ügye nagy nyilvánosságot kapott. A szingapúri OnlyFans-alkotók száma nem ismert, de becslések szerint több százra tehető.

Mianmarban a katonai hatóságok a múlt hónapban hat év börtönre ítéltek egy tüntetőt, mert képeket posztolt az Only Fans-oldalra. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt