Pénzbírságra és börtönbüntetésre ítéltek egy OnlyFans-modellt Szingapúrban

külföld
2022 október 13., 05:12

Háromezer szingapúri dollár pénzbírsággal sújtotta Szingapúr Titus Low-t, amiért obszcén fotókat és videókat osztott meg az OnlyFans-oldalon. Emellett három hét börtönbüntetésre ítélték, amiért rendőrségi végzést megszegve férhetett hozzá a fiókjához.

Szingapúrban illegális az obszcén anyagok elektronikus úton történő továbbítása, illetve az olyan üzletben való részvétel vagy haszonszerzés, ahol ilyen anyagokat továbbítanak.

„Az biztos, hogy ez az eset precedenst teremtett, és más felhasználóknak is ugyanezzel a kockázattal kell szembenézniük, ha az OnlyFans-t használják” - mondta a BBC-nek Low ügyvédje, Kirpal Singh. „Azt hiszem, az üzenet elég egyértelmű, a hatóságok készek elítélni azokat, akik explicit anyagokat továbbítanak, és nemcsak az OnlyFans-platformon, hanem az egész az online térben is.”

Low-t 2021 decemberében tartóztatták le, miután egy nő megtalálta az egyik explicit videóját a 12 éves unokahúga telefonján, és feljelentést tett a rendőrségen. A 22 éves modell alig néhány hónappal korábban, áprilisban csatlakozott a platformhoz, ahol gyorsan az egyik legnagyobb helyi sztárrá vált.

A feljelentés után a rendőrök lefoglalták telefonját, iPadjét, és megváltoztatták OnlyFans-fiókjának adatait. Low azonban visszanyerte a hozzáférést a fiókjához, és folytatta a tartalomfeltöltést, valamint egy második fiókot is indított. A BBC-nek tavaly elmondta, hogy azért használta tovább az oldalt, mert ez volt a fő bevételi forrása.

Szerdai elítélését követően a Twitteren azt írta, „örül, hogy végre vége van ennek.” Low, akinek több mint 210 ezer követője van a közösségi médiában, ismert szingapúri influencer, és ügye nagy nyilvánosságot kapott. A szingapúri OnlyFans-alkotók száma nem ismert, de becslések szerint több százra tehető.

Mianmarban a katonai hatóságok a múlt hónapban hat év börtönre ítéltek egy tüntetőt, mert képeket posztolt az Only Fans-oldalra. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.