Hat év börtönre ítéltek egy OnlyFans modellt Mianmarban

TECH
2022 szeptember 28., 12:47
comments 2

Nang Mwe San modellt azért ítélték el, mert képeket tett közzé magáról a szexmunkások Facebookján, az OnlyFansen. Ő az első Mianmarban, akit OnlyFans-tartalom miatt börtönöznek be, de sokat nyomott a latban, hogy a tavalyi hatalomellenes tüntetéseken is részt vett - írja a BBC.

photo_camera Forrás: NANG MWAY SAN/FACEBOOK

Sanra a „kultúra és méltóság megsértése miatt” szabtak ki hat év börtönt, meztelen fotók és videók pénzért, közösségi oldalon történő terjesztésében találták bűnösnek. Mianmarban, ahol jelenleg katonai diktatúra van, ilyen tevékenységért maximum hét év börtön szabható ki.

San az ország azon részén él, ahol rendkívüli hadiállapot van érvényben, amióta katonai puccsal megbuktatták és tizenegy, majd további hat évre börtönbe zárták az ország demokratikusan megválasztott vezetőjét, a Nobel-békedíjas Aung Szan Szú Csít. Az év elején megújított, rendkívüli állapotról szóló törvények kimondják, hogy a bűncselekményekkel vádolt személyeknek katonai bíróság elé kell állniuk, és nincs joguk ügyvédhez sem.

Augusztusban letartóztattak egy másik modellt is Mianmarban, aki szintén közzétett képeket a tavalyi tüntetésekről. Thinzar Wint Kyaw októberben áll majd bíróság elé.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.