Hat év börtönre ítéltek egy OnlyFans modellt Mianmarban

TECH
2022 szeptember 28., 12:47
comments 2

Nang Mwe San modellt azért ítélték el, mert képeket tett közzé magáról a szexmunkások Facebookján, az OnlyFansen. Ő az első Mianmarban, akit OnlyFans-tartalom miatt börtönöznek be, de sokat nyomott a latban, hogy a tavalyi hatalomellenes tüntetéseken is részt vett - írja a BBC.

photo_camera Forrás: NANG MWAY SAN/FACEBOOK

Sanra a „kultúra és méltóság megsértése miatt” szabtak ki hat év börtönt, meztelen fotók és videók pénzért, közösségi oldalon történő terjesztésében találták bűnösnek. Mianmarban, ahol jelenleg katonai diktatúra van, ilyen tevékenységért maximum hét év börtön szabható ki.

San az ország azon részén él, ahol rendkívüli hadiállapot van érvényben, amióta katonai puccsal megbuktatták és tizenegy, majd további hat évre börtönbe zárták az ország demokratikusan megválasztott vezetőjét, a Nobel-békedíjas Aung Szan Szú Csít. Az év elején megújított, rendkívüli állapotról szóló törvények kimondják, hogy a bűncselekményekkel vádolt személyeknek katonai bíróság elé kell állniuk, és nincs joguk ügyvédhez sem.

Augusztusban letartóztattak egy másik modellt is Mianmarban, aki szintén közzétett képeket a tavalyi tüntetésekről. Thinzar Wint Kyaw októberben áll majd bíróság elé.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt