Áradások Ausztráliában, eddig húsz ember halt meg a La Niña miatt

külföld
2022 október 14., 10:18

Három államban evakuálják az embereket Ausztráliában, miután az ország egyes részein egy nap alatt az átlagos októberi csapadék négyszerese esett. Legalább ötszáz házat teljesen elöntött a víz, egy ember meghalt, egy pedig eltűnt - írja a BBC. A lap drónfelvételeket is közzétett a helyszínről:

Az áradásokat a La Niña időjárási ciklon okozza, ami miatt eddig húsz ember halt meg Ausztráliában. Melbourne bizonyos részeit is evakuálják. Az árvíz ellepte az utakat, bezártak az iskolák, és háromezer ház és üzlet áramellátása is megszűnt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.