Katonai konvojok lepik el a magyar utakat a jövő héten

belföld
2022 október 14., 15:38
comments 1

Katonai konvojok közlekedésére kell számítani az ország több pontján jövő hét péntekig - hívta fel a figyelmet a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken közleményben.

Azt írták, katonai gyakorlatok befejezését követően járműveket és eszközöket csoportosít át a Magyar Honvédség, ezért megnövekedett honvédségi járműforgalomra kell számítani október 14-én, pénteken az Újmajor - Veszprém - Várpalota - 8-as főút - Székesfehérvár - M7-es autópálya - M0-s autóút - M31-es autópálya - M3-as autópálya - M35-ös autópálya - 4-es főút - Hajdúhadház - Debrecen útvonalon; péntektől vasárnapig reggel hat és délután két óra között a Kaposvár és Táborfalva közötti útvonalon.

Szintén konvojra kell számítani a Kaposvár - Székesfehérvár - Várpalota útvonalon hétfőtől jövő hét péntekig reggel hat és délután két óra között. Az M5-ös autópálya - M0-s autópálya - M7-es autópálya - 8-as főút útvonalon, Táborfalva és Várpalota között pedig keddtől reggel hat és 18 óra között közlekednek katonai járművek.

A honvédség arra kéri az utazókat, hogy az említett útvonalakon a közlekedési szabályok betartásával közlekedjenek, a konvojokat kellő óvatossággal közelítsék meg, mivel azok mérete és sebessége, valamint hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.