Novembertől bezár hétfőre és keddre három budapesti mozi

KULTÚRA
2022 október 14., 16:55
comments 2

A Budapest Film által üzemeltetett fővárosi mozik közül három, a Corvin, a Toldi és a Puskin novembertől kezdve hétfőn és kedden - kísérleti jelleggel - zárva tart, írja az IGN Hungary. A Corvin november 3-tól, a Toldi és a Puskin pedig november 17-től áll át az új nyitvatartási rendre. Szerdán írtunk arról, hogy a rezsiköltségek miatt a Cinema City 2500 forintra megemelte a mozijegyek árát Budapesten.

A mozikhoz tartozó kávézókat és vendéglátóegységek nyitva maradnak, és a tervezett filmfesztiválokat megtartják. A Nagykörúton található Művész mozit nem érinti az intézkedés egyelőre, ott lesznek vetítések hétfőn és kedden is.

A Budapest Film vezérigazgatója, Liszka Tamás a lapnak elmondta, hogy 25 százalékkal szeretnék csökkenteni az energiakiadásaikat, ami a rezsik növekedése miatt akár nyolc-tízszerese is lehet az eddigieknek a téli időszakban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.