Szövetségi vizsgálatot folytatnak Elon Muskkal szemben a Twitter szerint

külföld
2022 október 14., 06:29

Ez a Twitter csütörtökön közzétett bírósági beadványából derült ki a Reuters szerint, de azt továbbra sem tudni, hogy pontosan mi a vizsgálat tárgya.

Ami biztos, hogy Elon Musk egy ideje meg akarja venni a Twittert, és a Twitter is azt akarja, hogy Musk vegye meg, csak néha eljutnak odáig, hogy ezt valójában egyik fél sem akarja, aztán meg mégis. Ennek lett az a vége, hogy a Twitter júliusban pert indított, hogy Muskot ezzel kényszerítsék az üzlet lezárására, de Musk ügyvédei akkor megtagadták bizonyos dokumentumok átadását. Az nem derült ki, hogy ezek pontosan milyen dokumentumok, csak az, hogy köztük van egy email, amit az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének (SEC) küldtek.

Az első bírósági tárgyalást az eredeti tervek szerint október 17-én tartották volna, de október elején Musk a semmiből bejelentette, hogy mégis megvásárolja a Twittert. Aztán most kiderült, hogy állítólag szövetségi vizsgálat folyik ellene, de ezt tagadja, legalábbis ügyvédje, Alex Spiro a Reutersnek azt mondta, hogy a Twitter bírósági beadványa „félrevezetés” volt, és szerinte „a Twitter vezetői ellen folyik szövetségi vizsgálat”.

A Twitter ezt nem akarta kommentálni, és a Reutersnek sem nyilatkoztak arról, hogy most valójában milyen szövetségi vizsgálat indult Musk ellen.

Az kiderült, hogy a SEC valóban küldött több levelet is Musknak, hogy kicsit tisztábban lássanak a Twitter felvásárlása körüli mizériában, de ezen túl semmilyen részletet nem lehet tudni.

Ami biztos, hogy Musk október 28-ig kapott időt a felvásárlás lezárására, és ha addig nem sikerül megvenni a Twittert, az eredetileg októberre kitűzött tárgyalás novemberben indul.

Arról, hogy milyen következményei lehetnek annak, ha Elon Musk tényleg megveszi a Twittert, itt írtunk bővebben. (Reuters)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.