300 millióval nő a rezsi a Szabó Ervin Könyvtárban

KULTÚRA
október 16., 13:36
comments 6

Jövőre 140 millióról nagyjából 450 millió forintra emelkedhet a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár rezsiköltsége, nyilatkozta az intézmény igazgatója a G7-nek. A közüzemi díjak eddig az évi költségvetés durván 5 százalékát tették ki, ez jövőre 10 százalék fölé mehet.

Bár az intézménynek vannak saját forrásai, nagyon sok múlik azon, hogy a Fővárosi Közgyűlés képes lesz-e elegendő támogatást biztosítani a könyvtárnak, tehát ki tudja-e fizetni a megemelkedett rezsiköltséget.

Az intézményben próbálnak spórolni, az olvasótermekben 20 fok lesz, illetve ha nem kapnak elegendő támogatást, akkor kénytelenek lesznek korlátozni a szolgáltatást: csökkentett nyitvatartás lehet esténként, valamint nem nyitnának ki szombaton. „Lehet emelni a beiratkozási díjat, késedelmi díjat, ezeket tervezzük is, de egy közkönyvtár használata nem drágulhat egy bizonyos szint fölé” – mondta az igazgató.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt