300 millióval nő a rezsi a Szabó Ervin Könyvtárban

KULTÚRA
2022 október 16., 13:36
comments 6

Jövőre 140 millióról nagyjából 450 millió forintra emelkedhet a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár rezsiköltsége, nyilatkozta az intézmény igazgatója a G7-nek. A közüzemi díjak eddig az évi költségvetés durván 5 százalékát tették ki, ez jövőre 10 százalék fölé mehet.

Bár az intézménynek vannak saját forrásai, nagyon sok múlik azon, hogy a Fővárosi Közgyűlés képes lesz-e elegendő támogatást biztosítani a könyvtárnak, tehát ki tudja-e fizetni a megemelkedett rezsiköltséget.

Az intézményben próbálnak spórolni, az olvasótermekben 20 fok lesz, illetve ha nem kapnak elegendő támogatást, akkor kénytelenek lesznek korlátozni a szolgáltatást: csökkentett nyitvatartás lehet esténként, valamint nem nyitnának ki szombaton. „Lehet emelni a beiratkozási díjat, késedelmi díjat, ezeket tervezzük is, de egy közkönyvtár használata nem drágulhat egy bizonyos szint fölé” – mondta az igazgató.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.