550 forintos „áramdíj-felárat” számol fel a Kübecker Manufaktur a megnőtt villanyszámla miatt

gazdaság
2022 október 17., 05:08
comments 3

Minden vendéggel, aki á la carte fogyaszt a kübekházi Kübecker Manufakturban, 550 forintos „áramdíj-felárat” fizettetnek meg, hogy továbbra is nyitva tudjanak maradni – írja a Szegeder. A Kübecker Manufaktur havi villanyszámlája a korábbi 150 ezerről 480 ezerre nőtt.

„Ha ez a vendégek egyetértésével találkozik, akkor van némi esély a közkedvelt vendéglátóegység megmaradására, ha nem, akkor egy hónapon belül bezárnak, mert veszteséges üzemeltetés árán nem kívánja fenntartani azt az önkormányzat” – írja a község független polgármestere, Molnár Róbert.

Molnár a Kübekháza Hírszolgálat Facebook-oldalon azt írta, „sajnos a kormány a rossz és felelőtlen gazdaságpolitikája árát a vállalkozókkal, az önkormányzatokkal és a lakossággal fizetteti meg”. Szerinte „végiggondolatlan döntések sorozata következtében sorra fognak bezárni vendéglátóhelyek, üzletek, intézmények, mert a nagyfogyasztókra mért embertelen sarcot szinte senki nem tudja megfizetni”.

„Hogy mire jó ez, és miként lesz a Pakson 12 forintért megtermelt áramból kilowattonként több száz forint mire eljut a nagyfogyasztókhoz, azt nem tudom, de az ország csődbe jut, százezrek válnak munkanélkülivé, sőt rengetegen éhezni fognak. A személyes és önmagukat korlátozó példamutatást, a társadalommal való szolidaritást, az empátiát ugyanakkor hiába keresem, nyomokban sem látom a kormány emberein.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.