A BTS tagjai bevonulnak a sorkatonai szolgálatukra

külföld
2022 október 17., 12:19
comments 13

A dél-koreai BTS fiúegyüttes tagjai letöltik katonai szolgálatukat - írta az ügynökségük hétfőn. Dél-Koreában minden 18-28 év közötti munkaképes férfinak körülbelül két évet kell szolgálnia a katonaságnál. Az országban azért kötelező a szolgálat, mert technikailag még mindig háborúban állnak a nukleáris fegyverekkel rendelkező Észak-Koreával.

A hét BTS-tag a 30. életévük betöltéséig halaszthatta a katonai szolgálat megkezdését. A legidősebb, Jin jelenleg 29 éves, ő a jövő hónapban kezdi meg a felkészülést. A dél-koreai parlament 2020-ban elfogadott egy törvényt, ami lehetővé tette, hogy a legnagyobb K-pop sztárok 30 éves korukig halasszák a szolgálatot.

photo_camera Fotó: Astrid Stawiarz/AFP

Sok dél-koreai nemzeti kincsnek tekinti őket. Néhány törvényhozó azt javasolta, hogy a zenekarnak adjanak teljes felmentést, hogy továbbra is felléphessenek. Mentességet eddig csak a nemzetközileg díjnyertes sportolók és zeneművészek kaptak, akik hozzájárulnak ahhoz, hogy az ország jó hírnevét gyarapítsák a tengerentúlon.

„Mind a menedzsment, mint az együttes tagjai örömmel várják, hogy 2025-ben, katonai szolgálatuk letöltése után újra együtt zenéljenek” - írta egy külön közleményben a Hybe tulajdonában álló Bighit Music, ami közvetlenül intézi a BTS ügyeit.

photo_camera Fotó: ED JONES/AFP

A dél-koreai védelmi miniszter augusztusban, amikor az együttes kilátásairól beszélt, azt javasolta, hogy az együttes a sorkatonai szolgálat alatt is felléphetne. „Lenne rá mód, hogy lehetőséget adjunk nekik a közös gyakorlásra és fellépésre” - mondta a miniszter.

A BTS a világ egyik, ha nem a legnépszerűbb együttese, Magyarországon is rengeteg rajongójuk van. Néhányukkal a 444 is készített videót, amiben elmondják, szerintük miért ekkora a hype a fiúzenekar körül. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.