A kölcseyseken kívül más tanárt még nem rúgtak a polgári engedetlenség miatt

oktatás
2022 október 17., 19:38
comments 10

Az öt kirúgott kölcseys tanáron kívül mást nem ért hasonló retorzió, tájékoztatta a Klebersberg Központ az RTL Híradót. A budapesti Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnáziumban van egy tanár, aki már ötször vett részt polgári engedetlenségben, a fenyegető leveleken kívül más büntetést nem kapott.

Tiltakozás a Kölcsey Ferenc Gimnáziumnál, miután a tankerület az iskola több tanárát kirúgta polgári engedetlenség miatt.
photo_camera Tiltakozás a Kölcsey Ferenc Gimnáziumnál, miután a tankerület az iskola több tanárát kirúgta polgári engedetlenség miatt. Fotó: Kristóf Balázs/444

„Felfüggesztették, és megvárják, amíg a tiltakozó akciók elcsendesednek, és majd utána fognak lépni. Mert érzik ők is azt, hogy amit csináltak, az olaj volt a tűzre” - mondta Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.