A svéd exkormányfő szerint furcsa, hogy Magyarország még nem hagyta jóvá a svédek és a finnek NATO-csatlakozását

POLITIKA
2022 október 17., 04:25

„Nagyon furcsának tartom, hogy ebben a helyzetben vannak tagállamok, amelyek haboznak meghozni a döntést két olyan országgal kapcsolatban, amelyek csatlakozását régóta szerette volna nyélbe ütni a szövetség” - mondta Stefan Löfven korábbi svéd miniszterelnök a Népszavának azzal kapcsolatban, hogy Törökország mellett Magyarország sem ratifikálta még a svédek és a finnek NATO-csatlakozását.

Eero Heinäluoma finn európai parlamenti képviselő vasárnap azt mondta, tudomása szerint Magyarország október 24-én fogja jóváhagyni a két ország belépését.

Stefan Lofven
photo_camera Stefan Lofven Fotó: ANDERS WIKLUND/AFP

Löfvent a hétvégén választották meg az Európai Szocialisták Pártja (PES) elnökévé, jelenleg ez a második legnagyobb frakció az Európai Parlamentben. Magyarországról az MSZP mellett most már a DK is tagja a pártcsaládnak, miután a PES kongresszusa támogatta a felvételét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.