Egy finn EP-képviselő szerint Magyarország igenis ratifikálni fogja a svéd és finn NATO-csatlakozást

külföld
2022 október 16., 17:40

Magyarország október 24-én ratifikálhatja Svédország és Finnország NATO- csatlakozását, állítja Eero Heinäluoma finn EP képviselő. Törökország mellett Magyarország volt a másik tagállam, amely eddig nem támogatta aláírásával az Észak-atlanti Szövetség bővítését.

A finn képviselő azt mondta, magánbeszélgetés során közölték vele a dátumot, nem szeretne neveket mondani, de „jól halad az ügy”.

Törökország többször is elmondta, hogy miért nem támogatja a csatlakozást, Magyarországon esetében a finnek szerint úgy tűnt, a kormány nem ellenezi, csupán nem sürgeti a csatlakozást. (is.fi)

photo_camera Fotó: MARTTI KAINULAINEN/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.