Balog Zoltán: Szerényebben fogunk élni, de ez jót tehet nekünk

szerénység
2022 október 17., 06:18
comments 32

„Mondhatjuk persze, hogy külső körülmények vagy más sodort minket válságba, de ha megállunk, és imádságban elgondolkodunk, megértjük Isten akaratát” – mondta Balog Zoltánt a református.hu-nak adott interjúban.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a budapesti Mesemúzeumban tartott sajtótájékoztatón 2015. december 11-én.
photo_camera Balog Zoltán – akkor még miniszterként – Budapesten, a Mesemúzeumban tartott sajtótájékoztatón 2015-ben Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

A volt miniszter, aki azóta már püspök, az interjúban úgy fogalmazott, az ő generációja még ismerte „a vízmelegítés nyűgét, a büdös olajkályhát, amely mellett 18 fokban” ültek.

„Szerényebben éltünk, a hit mégis boldoggá tudott tenni bennünket. Nem a gyermekkor messzeségbe vesző szépsége miatt mondom ezt, hanem abból a közös keresztyén tapasztalatból, hogy nem kizárólag az anyagi jóléten múlik az ember boldogsága. Minden helyzetben lehet és kell hálát adni. Ez is segít a bajban. Adjunk hálát azért, hogy a hét szűk esztendő a hét bő esztendő után jön! Igaz, hogy újból szerényebben fogunk élni, de ez jót tehet majd nekünk is, a világnak is” – mondta Balog, aki szerint az életszínvonal elmúlt tíz évben tapasztalt emelkedése miatt „lehetnek tartalékaink, amelyekkel sáfárkodhatunk”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.