Közel tízéves mélyponton a magyar áramfogyasztás

energia
2022 október 17., 11:15
comments 6

2013 óta nem volt olyan alacsony a szeptemberi áramfogyasztás Magyarországon, mint idén, írja a Portfolio a MAVIR adatai alapján.

Az elmúlt hónapban a teljes bruttó villamosenergia-felhasználás (3458 GWh) két százalékkal maradt el az egy évvel ezelőttitől (3528 GWh), és nem sokkal haladta meg a kilenc évvel ezelőttit (3354,2 GWh).

photo_camera Illusztráció: Frank Rumpenhorst/dpa via AFP

Az áramfogyasztás mértéke sok mindentől függ, de a nyáron bejelentett rezsiemelés valószínűleg fontos szerepet játszik. Ha a januártól szeptemberig tartó időszakot nézzük, 0,7 százalékkal alacsonyabb a fogyasztás, mint tavaly ugyanekkor.

Az adat nem tartalmazza a háztartási méretű naperőművekkel biztosított felhasználást, azzal együtt magasabb számot kapnánk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.