Mégsem indul el idén a lakossági napelemes pályázat második fordulója

gazdaság
2022 október 17., 12:51
comments 15

Az uniós támogatások felhasználásáról szóló hivatalos megállapodást követően születik döntés a lakossági napelemes pályázat második fordulójáról, írta közleményében a Technológiai és Ipari Minisztérium.

Az indoklás szerint az első fordulóban nyertes pályázatokat teljes mértékben a magyar költségvetés kénytelen előfinanszírozni addig, amíg nincs meg a megállapodás a helyreállítási programról. Ebből finanszíroznák majd a lakossági napelemes és fűtés-korszerűsítési pályázatot (is). Ez a Portfolio szerint arra utal, hogy költségvetési oka lehet a döntésnek, ami azután született, hogy múlt héten bejelentette a kormány, hogy ideiglenesen felfüggeszti a betáplálási lehetőséget az újonnan csatlakozó lakossági napelemes rendszerek esetében.

A közlemény szerint a 43 ezer első körös pályázó közül eddig már több mint 25 ezer pályázó rendelkezik támogatói okirattal, így az eddig megítélt támogatások összege meghaladja a 90 milliárd forintot.

A közleményben az államtitkár most azt írta, hogy „a beérkezett pályázatok elbírálása az ősz folyamán lezárul”. A kormány szeptember eleji állításával ellentétben a második pályázati kör nem fog elindulni november-decemberben, hanem elhalasztják az uniós megállapodás utáni időkre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt