Visszautasították és másnak ajánlanák fel az MMM milliós felajánlását a Kölcseyből kirúgott tanárok

oktatás
2022 október 17., 10:05

Közleményt adtak ki a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumból rendkívüli felmondással elbocsátott tanárok. Azt írják, az elmúlt napokban „a szolidaritás megannyi fantasztikus megnyilvánulását” tapasztalták meg, ami meghatotta és reménnyel töltötte el őket.

Köszönik a támogatást, és köszönik azt is, hogy a Márki-Zay Péter által vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom fejenként egymillió forintot ajánlott fel nekik, de ezt nem fogadják el, inkább azt kérik, hogy ezt az összeget „megosztva a Kölcsey Gimnázium alapítványának, illetve a Tanítanék Mozgalom sztrájkalapjának juttassák el”.

„Fontosnak tartjuk, hogy a tiltakozási mozgalom mindaddig folytatódhasson, amíg érdemi választ nem kapunk a követeléseinkre, és szeretnénk, ha gimnáziumunk az alapítványon keresztül tovább folytathatná az eddig elkezdett projekteket, s ebben némi segítséget kapna. Meggyőződésünk, hogy a szolidaritás a jelen időszak legfontosabb értéke, ezért igyekszünk mi is tenni” – írta közös közleményében Molnár Barbara, Ocskó Emese, Palya Tamás, Sallai Katalin, és Törley Katalin.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.