Greta Thunberg nem akar politikai pályára lépni, mert az „túl mérgező”

klímavédelem
2022 október 18., 6:37
comments 4

A svéd klímaaktivista szerint a szükséges változások „csak akkor jönnek el, ha elég nagy a nyomás kívülről”, ezt a nyomást pedig ő és aktivista társai teremtik meg – mondta Greta Thunberg a BBC-nek adott interjújában.

photo_camera Fotó: JONAS EKSTROMER/TT News Agency via AFP

A most 19 éves lány azt mondta, soha nem akart egy globális mozgalom arca lenni. „Túl nagy felelősség” – mondta, hozzátéve, hogy szerinte „nem túl jó, ha azt hiszed, hogy a világ összes reménye a kiégett tinédzserek vállán nyugszik”.

Arról is beszélt, hogy nem lesz ott az ENSZ 2022. évi éghajlatváltozási konferenciáján (COP27) Sarm-es-Sejkben. „Ott nincs rám szükség. Lesznek ott mások is a leginkább érintett területekről. Úgy gondolom, hogy az ő hangjuk ott sokkal fontosabb.”

Thunberg azt mondta, nem érdeklik a közösségi médiában őt ért gyalázkodások, az már inkább, ha hazugságokat és összeesküvés-elméleteket terjesztenek róla.

Azt, hogy korábban Trump és Putyin is betalálta őt, „viccesnek” gondolja. „A világ leghatalmasabb embereit megfélemlítik a tinédzserek. Ez vicces, és többet mond el róluk, mint rólam.”

A Thunberggel készült teljes interjút október 18-án este mutatják be a BBC2-n. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt