Soproni Tamás: Ennek a pártnak az arca, agya és lelke jelenleg is Donáth Anna

POLITIKA
2022 október 18., 08:29
comments 43

Hosszú interjút adott a Válasz Online-nak Soproni Tamás terézvárosi polgármester, momentumos politikus, melyben a párt jövőjétől kezdve az oktatásért szervezett tüntetéseken át sok minden szóba került. Többek között az is, hogy ki vezeti most a Momentumot.

Soproni Tamás
photo_camera Soproni Tamás Fotó: botost/444.hu

Ekkor hangzik el az a kérdés, hogy nem a párt esélytelenségét mutatja-e, hogy az egykori erős emberek sorra gravitálnak kifelé az országos politikával. Soproni ezzel nem ért egyet, majd ez a párbeszéd következik:

  • – Gelencsér Ferenc az elnökük!
  • – Ő kifele gravitálna?
  • – Dehogy. Épp ez az. Ő talán erős ember?
  • – Jó, értem. Nem kérdéses: ennek a pártnak az arca, agya és lelke jelenleg is Donáth Anna.

Arra a kérdésre, hogy akkor az-e a felállás, hogy amíg Donáth Anna otthon van a kisgyerekekével, addig Gelencsér vezeti a pártot, Soproni elmondja, hogy a Momentum szövetség, amelyben mindenkinek megvan a szerepe. És szerinte ez az egyetlen párt, amelyben van még növekedési potenciál.

Soproni később arról beszél, hogy nemrég látott egy parlamenti összefoglalót, melyben négy frakcióból szólaltak fel képviselők. „A négy párt támogatottsága együtt 4-8 százalékot tesz ki. Ennek így nincs értelme. Beolvadásokra, átlépésekre szükség lesz, ahogy már vannak is egyébként ilyen fejlemények. Ma két politikust látok, akik egyértelműen vezetői a közösségüknek, és képesek lehetnek arra, hogy vonzzanak másokat is. Donáth Annát és Dobrev Klárát. Mindenki választhat.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.