20 év után menesztik Domokos Lászlót, a Napi.hu főszerkesztőjét

belföld
2022 október 19., 16:29
comments 5

Domokos Lászlót, a Napi.hu főszerkesztőjét 20 év után eltávoltják a posztjáról, néhányan a felmondásukat fontolgatják emiatt az Indamedia lapjánál, írja a Media 1.

A lap szerint ők attól tartanak, hogy az Indexnél tapasztaltakhoz hasonló ismétlődhet meg a Napi.hu-nál is, és ehhez nem adnák a nevüket. A Media1 információi szerint a szerkesztőségben nagy megbecsültségnek örvendő Domokos László

nem maga kívánt távozni, azt az Indamedia főnöksége kezdeményezte, bár formálisan végül közös megegyezéssel kerül sor erre.Új vezetőt még nem neveztek ki Domokos helyére, viszont az Indamedia cégcsoport egy szűk körnek eljuttatott közleményben bejelentette, hogy Illisz Lászlót, az Inforádió jelenlegi felelős szerkesztőjét nevezik ki üzletfejlesztési és tartalomfejlesztési igazgatónak a Napi.hu élére. Illisztől azt várják, hogy még az idén átmárkázza és megújítsa a portált:

„A Napi.hu – megőrizve jelenlegi értékeit – szélesítse a tartalomkínálatot, aktuális, elemző cikkeivel még jobban képes legyen megszólítani a felsővezetőket éppúgy, mint a hazai kkv-szektor szereplőit”. A Media1 információi szerint többről van szó, mint egyszerű átmárkázásról, és a pr-szagú közleménnyel annak akartak elébe menni, „hogy az ügy nem épp pozitív része, a főszerkesztő eltávolítása is bekerüljön a sajtóba”.

A Media1 a Napi.hu szerkesztőségének több tagjától is azt hallotta, hogy Domokos vezetésével egy olyan gazdasági portál volt eddig a Napi.hu, ami indokolt esetben bírálhatta a kormány gazdaságpolitikai intézkedéseit. Ennek is volt köszönhető, hogy több Indextől elfordult hirdető az Indamediánál még hajlandó volt hirdetni.

Domokos László teljesítményével tavaly az Indamedia még nagyon elégedett volt. Ősszel, mikor az Index gazdasági rovatánál komoly gondokkal küzdöttek, az Indamedia közleményt adott ki, amiben az Index.hu vezérigazgatója, Starcz Ákos bejelentette: Domokost kérték fel, hogy segítsen szakértelmével, illetve rá akarták bízni az Index gazdasági rovatát. Az Index és a Napi.hu akkor bejelentett összevonása elmaradt, a Media1 tudomása szerint azért, mert az Indamedia rájött, hogy ez hirdetővesztéssel járna, mivel egyesek attól tartottak, hogy ha az Index.hu-n hirdetnének, az támadási alapot szolgáltatna a lap kritikusai számára”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.