Földgázelosztó központról állapodott meg Putyin és Erdogan

gazdaság
2022 október 19., 17:44
comments 1

Törökországon keresztül láthatná el Európát Oroszország – Erdogan beszámolója szerint ezt mondta neki Vlagyimir Putyin, amikor pár napja Kazahsztánban találkoztak. A török elnök közölte, hogy megállapodtak az orosz diktátorral egy törökországi földgáz elosztó központ létrehozásáról. Erdogan minderről Ankarában, az AK nevű pártjának tagjai előtt beszélt.

Erdogan beszámol a sajátjainak a Putyinnal folytatott tárgyalásáról.
photo_camera Erdogan beszámol a sajátjainak a Putyinnal folytatott tárgyalásáról. Fotó: MUSTAFA KAMACI/Anadolu Agency via AFP

A kazah találkozó után Putyin azt mondta, Törökországról kiderült, hogy a legmegbízhatóbb partner a gázszállításban. A másik két útvonal azért nem olyan megbízható, mert az Északi Áramlat vezetékei felrobbantak, az ukrán útvonalon pedig épp az orosz hadsereg okoz fennakadásokat.

(Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.