Földgázelosztó központról állapodott meg Putyin és Erdogan

gazdaság
2022 október 19., 17:44
comments 1

Törökországon keresztül láthatná el Európát Oroszország – Erdogan beszámolója szerint ezt mondta neki Vlagyimir Putyin, amikor pár napja Kazahsztánban találkoztak. A török elnök közölte, hogy megállapodtak az orosz diktátorral egy törökországi földgáz elosztó központ létrehozásáról. Erdogan minderről Ankarában, az AK nevű pártjának tagjai előtt beszélt.

photo_camera Erdogan beszámol a sajátjainak a Putyinnal folytatott tárgyalásáról. Fotó: MUSTAFA KAMACI/Anadolu Agency via AFP

A kazah találkozó után Putyin azt mondta, Törökországról kiderült, hogy a legmegbízhatóbb partner a gázszállításban. A másik két útvonal azért nem olyan megbízható, mert az Északi Áramlat vezetékei felrobbantak, az ukrán útvonalon pedig épp az orosz hadsereg okoz fennakadásokat.

(Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt