Minden lehetséges lépést megtesz a Fehér Ház, hogy elkerülje Biden és Putyin közvetlen találkozását

külföld
2022 október 19., 19:08
comments 4

Jelentések szerint a Fehér Ház minden lehetséges lépést megtesz annak érdekében, hogy elkerülje Joe Biden elnök és orosz kollégája, Vlagyimir Putyin közvetlen találkozását a G20-ak indonéziai csúcstalálkozóján novemberben.

photo_camera Joe Biden amerikai elnök a gázárakról beszél a Fehér Ház campusának déli udvari előadótermében 2022. június 22-én Washingtonban Fotó: DREW ANGERER/Getty Images via AFP

Az amerikai tisztviselők állítólag intézkedéseket is tesznek annak érdekében, hogy elkerüljék akár a folyosói összefutást vagy a fotótalálkozót is a két vezető között.

Biden múlt héten azt mondta a CNN-nek, hogy nem készük találkozni az orosz vezetővel Balin, de kivételt tenne, ha Putyin nyitott lenne arra, hogy megvitassa az amerikai kosárlabdacsillag, Brittney Griner szabadon bocsátását.

A Politico több amerikai tisztviselőre hivatkozva azt állítja, hogy a Biden-kormányzat és a Kreml között nem folynak tárgyalások az amerikai foglyok, köztük Griner elengedéséről.

William Taylor, az Egyesült Államok korábbi ukrajnai nagykövete azt mondta:

„Tudjuk, hogy Biden elnök mit gondol Putyin elnökről: szerinte gyilkos, háborús bűnös. Gyilkosokkal és háborús bűnösökkel általában nem szokás találkozni.” A tisztviselők szerint Biden és Putyin útjai a novemberi csúcstalálkozó során valamikor keresztezhetik egymást, de kizárták a hivatalos találkozót. (via Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt