Néhány tankerületben a vezetők több jutalmat kaptak, mint az alájuk rendelt tanárok összesen

oktatás
2022 október 19., 05:12
comments 10

Ha valaki az oktatási szektorban szeretne dolgozni, jobban megéri az iskoláknak dirigáló tankerületeknél elhelyezkedni, mint bemenni tanítani az osztályterembe. Valami ilyesmi derült ki a 24.hu gyűjtéséből, miután a lap végignézte, hogy a tankerületek beszámolói alapján mennyit költött az állam a hivatalnokok jutalmazására.

Ezek alapján egy-egy tankerületi igazgató átlagosan több mint másfél millió forint jutalmat kapott, a tankerületi hivatalnokok pedig átlagosan 562 ezer forintot, miközben a tanároknak és iskolaigazgatóknak átlagban 10 500 forint jutott.

Külön kiemelték a Berettyóújfalui Tankerületi Központot, ahol a 2019-es adatok szerint a három vezető összesen 13 millió 448 ezer forintot kapott, miközben a 1722 pedagógusnak összesen 84 ezer forintot szántak. Legalább 11 olyan tankerület volt, ahol önmagában az igazgató több jutalmat kapott, mint az alá tartozó összes tanár együtt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.