Nyíltan bírálta a kormány megoldásait Hernádi Zsolt

gazdaság
2022 október 19., 13:36
comments 20

A különadók, az árstopok és a tűzifarendelet is arra utal, hogy „a gazdaságot kormányzati szobákból intézik” – mondta Hernádi Zsolt a Portfolio által szervezett Budapest Economic Forumon a HVG tudósítása szerint. Az energiaválságra adott magyar megoldásokat részletesebben is bírálta a Mol-vezér. Kiemelte, hogy a különadókból származó bevétel 30 százalékát a Mol adja, az ársapkából eredő költségekkel együtt pedig már 50 százalékos ez az arány.

„Ha ez csak 10-12 évente van, akkor a Mol lehajtott fejjel megcsinálja, de tudnunk kell, hogy ezek átmeneti megoldások” – mondta Hernádi. Szerinte az intézkedések a beruházások elől veszik el a pénzt, aminek 5-10 év múlva érezzük majd a következményeit.

A kormánybírálatban két idézetet is segítségül hívott:

  • „Mindenkinek van terve addig, amíg pofán nem vágják” – Mike Tyson
  • „Minden Egész eltörött. / Fut velem egy rossz szekér” – Ady Endre

Hernádi eszmefuttatását az energiatermeléstől a világrend változásáig a HVG-n lehet bővebben elolvasni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.