Több ügyészség is bezár az energiaárak miatt

belföld
2022 október 19., 05:45
comments 7

Az ország 41 ügyészsége csak heti három napot lesz nyitva, 14 ügyészség vagy ahhoz kapcsolódó szervezet pedig ideiglenesen másik épületbe költözik a magas energiaárak miatti takarékosság jegyében - írja a Telex.hu.

Az Ügyészség.hu-n olvasható közlemény szerint "az energiamegtakarítás érinti az ügyészséget is, melynek következtében országszerte 2022. október 15. és 2023. március 31. között egyes ügyészségi épületek bezárnak, és ideiglenes címen érhetők el." Azok az ügyészségek pedig, amelyek maradnak a mostani helyükön, de csak három napot lesznek nyitva, kedden, szerdán és csütörtökön lesznek elérhetők.

Az intézkedés nevében bezár és új helyre költözik

  • a debreceni, a győri, pécsi és a szegedi fellebbviteli ügyészség;
  • a kecskeméti, székesfehérvári, szolnoki és balassagyarmati járási ügyészség;
  • a Zala Megyei Főügyészség közjogi szakága és gazdasági osztálya;
  • a Nógrád Megyei Főügyészség;
  • Budapesten az I. és XII. kerületi ügyészség;
  • a Belső Ellenőrzés Önálló Osztály;
  • és az Országos Kriminológiai Intézet.

Az ideiglenesen elköltöző intézmények elérhetőségeit ebben a dokumentumban, a heti háromszor nyitva tartók listáját pedig itt lehet megnézni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.