Felháborodott egy orosz képviselő, a golyóálló mellényt is maguknak veszik a sorkatonák

háború
2022 október 20., 07:46
comments 17

Január óta hússzorosára drágultak a golyóálló mellények, panaszolta az orosz felsőházban Ljudmila Naruszova képviselő. Szorgalmazta, hogy vizsgálják ki, miért közvetlenül a sorkatonáknak adják a gyártók a felszereléseket piaci áron, ahelyett, hogy a hadseregnek szállítanák.

Felszólította az illetékes bizottságokat, hogy nézzenek utána a növekvő áraknak is. Ezt állítólag már korábban megtették, mire a trösztellenes hivatal csak annyit mondott, ez nem tartozik a hatáskörébe.

photo_camera Naruszova Putyin társaságában, még 2007-ben Fotó: DMITRY ASTAKHOV/AFP

A Meduza szerint Naruszova orosz anyákat is idézett, akik azt mondták neki: úgy csomagolnak Ukrajnába küldött fiaiknak, mint annak idején, amikor nyári táborba küldték őket. Pakolnak zoknit, alsóneműt, ruhát, melegítőt és tartós élelmiszert is. A képviselő szerint nem szabadna a családokra hagyni, hogy maguk szereljék fel besorozott gyerekeiket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt