A Hír Tv Elkutattuk címmel mutat be filmet a perről, amit Hann Endre indított az Elkúrtuk című film miatt

POLITIKA
2022 október 21., 18:42
comments 14

A Hír Tv bejelentette, hogy: „Szombaton este, 21:10-től sugározza a csatorna az Elkutattuk című dokumentumfilmet: Hann Endre beperelte Kálomista Gábort az Elk*rtuk miatt. A producer azonban filmes stábbal érkezett a bíróságra.”

A HVG azt írja, hogy a jelek szerint Kálomistáék egy külön filmet forgattak abból a perből, amit a Medián közvélemény-kutató intézetet alapító Hann Endre még márciusban indított Kálomista Gábor producer cége, a Mega Film Kiadó Kft. ellen jó hírnévhez fűződő személyiségjogának megsértéséért.

Kálomista Gábor, az Elkxrtuk producere alperesként a Fővárosi Törvényszéken. A filmkészítőt Hann Endre közvélemény-kutató perelte be jó hírnévhez fűződő személyiségi jogainak megsértése miatt
photo_camera Kálomista Gábor, az Elkxrtuk producere alperesként a Fővárosi Törvényszéken. A filmkészítőt Hann Endre közvélemény-kutató perelte be jó hírnévhez fűződő személyiségi jogainak megsértése miatt Fotó: 444

Az első tárgyalási napra komplett stábbal érkezett Kálomista. Azzal védekeztek a bíróságon, hogy a filmben szereplő közvélemény-kutató Endre nem Hann Endre közvélemény-kutató, a Medián vezetőjét nem is tartják elég híresnek ahhoz, hogy azonosítani lehessen a filmbeli karakterrel.

Azt, hogy a karaktert Hannról mintázták, korábban Kálomista – akinek társa Helmeczy Dorottya társproducer – nem tagadta, sőt a film honlapján ezt egy kép és leírás mellékelésével egyértelművé is tették.

Hann Endre és a filmben őt alakító Bokor Barna
photo_camera Hann Endre és a filmben őt alakító Bokor Barna Fotó: Megafilm

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.