Elveszi a tankerület a Karinthy Frigyes Gimnázium egyik két tannyelvű osztályát

oktatás
2022 október 21., 10:50
comments 15

A tankerület jövőre nem engedélyezi a Karinthy Frigyes Gimnáziumban az egyik angol-magyar két tannyelvű osztály elindítását – írja a Telex. A lapnak az iskola egyik tanára azt mondta, a Karinthyban hosszú évek óta három két tannyelvű osztályt indítanak a mostani döntését a Külső-Pesti Tankerületi Központ nem indokolta meg.

Nem tudni, hogy a döntés összefüggésben van-e azzal, hogy pénteken a gimnáziumból 22-en vesznek részt a polgári engedetlenségben, és hogy az iskola munkatársai korábban is aktívak voltak a pedagógustiltakozásokban.

Az igazgatót behívták a tankerületbe egyeztetésre, ahol közölték vele, hogy indulhat öt osztály, tehát létszámban fel lehet venni annyi gyereket, mint korábban, de csak kettő két tannyelvű osztály indulhat az eddigi három helyett.

Október 5-én a budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium sok tanára részt vett azon a tiltakozáson, amelyen országszerte számos más intézmény dolgozói. Másnap a Külső-Pesti Tankerületi Központ igazgatója, Rábel Krisztina behívta az igazgatót, hogy általa kézbesítsen 24 névre szóló levelet az iskola tanárainak, akik ezt nem vették át. Október 7-én végül több száz szülő és szimpatizáns tüntetett a tankerület épülete előtt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.