A Momentum húszméteres magyar zászlóval takarta be a Szabadság téri szovjet emlékművet

belföld
2022 október 22., 17:57

Gerillaakciót hajtott végre szombaton a Momentum: húszméteres magyar zászlóval takarták be a Szabadság téri szovjet emlékművet, amiről forradalmi hangulatú videót is készítettek.

„Ma egy olyan október 23. előtt állunk, amelyen a kormány jóvoltából tele van az ország ízléstelen, az agresszor Oroszország elleni szankciókat bombaként ábrázoló hazug plakátokkal. Gyalázatos, hogy a mai napig Budapest főterén van a Szovjet megszállás emlékműve. Ha elvinni nem is tudtuk, egy kicsit alakítottunk rajta.”

- írja a videó alatt Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke.

A videóban Bedő Dávid, a párt országgyűlési képviselője azt mondja, az emlékmű az ország egyik legszégyenteljesebb szobra, amely „hazug módon a szovjet megszálló csapatokat az ország felszabadítójaként” mutatja be. A Fidesz pedig a mai napig asszisztál ahhoz, hogy ez a szimbólum Budapest egyik főterén állhat.

Lőcsei Lajos momentumos parlamenti képviselő szerint pedig a szovjet emlékmű az orosz történelem-hamisítás eszköze a jelenben: ugyanis az orosz hatalom a mai napig ellenforradalmi puccsként hivatkozik az '56-os forradalomra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.