A Momentum húszméteres magyar zászlóval takarta be a Szabadság téri szovjet emlékművet

belföld
2022 október 22., 17:57
comments 32

Gerillaakciót hajtott végre szombaton a Momentum: húszméteres magyar zászlóval takarták be a Szabadság téri szovjet emlékművet, amiről forradalmi hangulatú videót is készítettek.

„Ma egy olyan október 23. előtt állunk, amelyen a kormány jóvoltából tele van az ország ízléstelen, az agresszor Oroszország elleni szankciókat bombaként ábrázoló hazug plakátokkal. Gyalázatos, hogy a mai napig Budapest főterén van a Szovjet megszállás emlékműve. Ha elvinni nem is tudtuk, egy kicsit alakítottunk rajta.”

- írja a videó alatt Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke.

A videóban Bedő Dávid, a párt országgyűlési képviselője azt mondja, az emlékmű az ország egyik legszégyenteljesebb szobra, amely „hazug módon a szovjet megszálló csapatokat az ország felszabadítójaként” mutatja be. A Fidesz pedig a mai napig asszisztál ahhoz, hogy ez a szimbólum Budapest egyik főterén állhat.

Lőcsei Lajos momentumos parlamenti képviselő szerint pedig a szovjet emlékmű az orosz történelem-hamisítás eszköze a jelenben: ugyanis az orosz hatalom a mai napig ellenforradalmi puccsként hivatkozik az '56-os forradalomra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt