Uj Péter: Képzeletbeli brüsszeli bombákkal plakátolunk magunknak terrort

szerda esetleg csütörtök
2022 október 20., 06:03
comments 31
photo_camera Fotó: Isza Ferenc/AFP

„Azért foglaljuk össze az erkölcsi tanulságüzenetlényeget (bár tudom jól, nem szabad moralizálni; ebben az országban soha!): amikor néhány száz kilométerre észak-keletre éppen húspéppé bombáznak a saját lakásaikban ártatlan embereket, mi képzeletbeli brüsszeli bombákkal plakátolunk magunknak terrort. Újabb nagy pillanata a magyar szellem történetének.”

Az idézet az eheti hírlevélben szerepel, ahol Uj Péter az új kormányzati plakátkampányról ír - majd hangulati ellensúlyként az autoriter rendszerek gyengeségeivel foglalkozik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.