Bocsánatot kért az RTL, amiért élő adásban aláztak egy kolumbiai kisfiút

tévé
2022 október 22., 7:31
comments 18

Négy nap után bocsánatot kért az RTL, amiért kedden Sebestyén Balázsék röhögve aláztak egy gyereket a „Celeb vagyok, ments ki innen!” című műsorban. A csatorna közleményében azt írja:

„A Celeb vagyok ments ki innen! kedd esti élő adásában Vadon János egy kolumbiai kisfiúval, Pedritoval beszélgetett. Őszinte sajnálatunkra, az élő műsorban elhangzott »vicc« bántó volt, annak tartalmával az RTL Magyarország semmilyen módon nem tud azonosulni. Fontosnak tartjuk azonban, hogy Vadon János – felismerve az elhangzottak súlyát – a következő adásban bocsánatot kért. Az RTL a kiskorúak védelmét különösen fontosnak tartja. Éppen ezért mi is bocsánatot kérünk Pedrítótól, a szüleitől és a műsor mindazon nézőjétől, aki a jelenetet sérelmesnek érezte.”

photo_camera Forrás: RTL Klub

Bár a kisfiú nyilvánvalóan nem értette, milyen kérdéseket tesz fel neki Vadon, minden alkalommal azt kellett válaszolnia, hogy „Sí Señor!”, vagyis „Igen, uram!”. Olyan kérdések hangzottak el, mint hogy „Anyád megmondta, hogy én vagyok az apád?”, „Én vagyok az Isten, ugye?”, vagy „Tudod, hogy ha tíz éven keresztül fánkot fogsz zabálni, mint eddig, akkor 150 kiló leszel 16 éves korodra, ugye?"

Állampolgári bejelentés nyomán a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság is vizsgálatot indított az ügyben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt