Gulyás Gergely szerint nem kéne annyira gyűlölni a kormányt

POLITIKA
2022 október 22., 15:56
comments 28

Nagyot ment szombaton Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki a délelőtti kormányinfó után a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen arról beszélt: a nemzeti érdekérvényesítéshez ma már elég lenne, ha az úgynevezett _közéleti szereplők_ nem gyűlölnék annyira a kormányt.

Gulyás a BME-n megrendezett '56-os megemlékezésen tarott beszédet, ahol azt mondta, a 20. század első felének sorscsapásai ellenére

a magyarság soha nem mondott le a szabadságról,és habár a forradalom hőseinek küzdelme „esélytelen és reménytelen volt”, a hősök mégis vállalták a biztos halált mert tudták, hogy igazuk van.

Gulyás szerint az 1956-osok tanúságtétele mutatja, hogy a küzdelem értelme nem csak a győzelem lehet, és hogy

az igazság mögött nem mindig áll többség, de jobb egyedül maradni, mint hazugságban élni.A miniszter szerint a hazaszeretet minden korban más feladatot oszt ránk: míg '56-ban a haza szeretetét a diktatúrával szembeni nyilvános kiállással kellett bizonyítani, ma könnyebb időket élünk. A hatékony nemzeti érdekérvényesítéshez ma már szerinte „nincs szükség Molotov-koktélra”, szimplán elég lenne,

„ha a magyar közélet szereplői jobban szeretnék a hazájukat, mint amennyire gyűlölik a szabadon választott kormányt.”Gulyás Gergely végül az ünnepségre Kárpátaljáról érkezett magyar és ukrán fiatalokhoz is szólt. Nekik azt mondta,

Magyarországnak nem sok oka lenne szolidárisnak lenni Ukrajnávalamiatt, ahogy az elmúlt években a kárpátaljai magyarsággal bántak, de minden oka megvan arra, hogy segítsen egy olyan országnak, amely hősiesen harcol a saját szabadságáért.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.