Irán szerint nem igaz, hogy az ő drónjaikat vetették volna be az oroszok Ukrajna ellen

háború
2022 október 22., 17:23
comments 1

Az iráni külügyminisztérium szerint „hamis és alaptalan” lenne az az ENSZ-vizsgálat, amely szerint az Ukrajnában bevetett gyilkos orosz drónok Iránból származnak - írja az Aljazeera. Eközben pár napja két iráni tisztviselő és két iráni diplomata is megerősítette, hogy Irán ballisztikus rakétákat és további öngyilkos drónokat adott el Oroszországnak.

Az iráni külügyminisztérium szóvivője, Nasszer Kanaani szombaton nyíltan elítélte Franciaország, Németország és az Egyesült Királyság felhívását, amelyben arra kérik az ENSZ-t: vizsgálja ki, hogy Oroszország iráni eredetű drónokat használt-e az Ukrajna elleni támadásokban. Ukrajna azt állítja, hogy Oroszország iráni gyártmányú öngyilkos drónokat vetett be a háborúban.

A vizsgálatot kezdeményező országok szerint az iráni drónok bevetése megsértheti az ENSZ 2015-ös iráni nukleáris megállapodását.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.