Rasszista balhé volt a Zalaegerszeg-Honvéd focimeccsen, percekig állt a játék

foci
2022 október 22., 15:09
comments 5

Félbeszakadt és percekig állt a játék a ZTE és a Honvéd bajnoki meccsén szombaton, mert a Honvéd szurkolói rasszista megnyilvánulásokkal illették a Zalaegerszeg fekete játékosát, Christy Manzingát - írja az M4 Sport.

A ZTE támadása után a Honvéd focistája, Albi Doka a pályán kívül meglökte Manzingát, aki aztán hátulról megrúgta őt labdával. Ezután lökdösődés alakult ki a pályán, amelynek a játékvezető sárga lapok osztogatásával próbált véget vetni. Ricardo Moniz, a ZTE vezetőedzője reklamálni kezdett, amiért a játékvezető kiállította.

Az M4 Sport pálya melletti tudósítója megtudta, a Honvéd szurkolói a lökdösődés közben rasszista megnyilvánulásokkal illették a ZTE fekete játékosát, ezért Moniz végül le is hívta csapatát a pályáról.

Hosszú percekig állt a játék, végül Dragóner Attila, a zalaiak sportigazgatója beszélt Monizzal, aki visszarendelte a pályára a csapatát és folytatódott a meccs.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.