Gyurcsány: Hazug kormány becsteleníti meg 1956 örökségét

belföld
2022 október 23., 12:25

„1956 szabad, szuverén Magyarországért küzdött. Az a harc elbukott. A mai kormány önrendelkezésért kiállt, amikor szuverének vagyunk, és szabadságot hazudik az önkény közepette. Együttműködni Európa népeivel nem az önrendelkezés feladása, hanem az önrendelkezésünk önkéntes egyesítése” - mondta Gyurcsány Ferenc a DK '56-os megemlékezésén.

Arról is beszélt, hogy a ,,magyar történelemben minden olyan szakasz, minden olyan időszak, amire visszatekintve progresszívként tekintünk, Magyarország a helyét nyugaton, a nyugathoz kötve keresi”, szerinte viszont a mai magyar kormány az ellenkezőjét teszi.

„Ez az első olyan kormány, amely önszántából a konfliktust keresi a Nyugattal” - jelentette ki. Hozzátette, hogy bár a kormány szabadnak tekinti Magyarországot, a DK szerint épp a kormány az, ami gátat szab a szabadságunknak: nem biztosítja a szabad szó jogát, a szabad sajtó jogát és a szabad egyházalapítás jogát.

„Hazug kormány becsteleníti meg 1956 örökségét. Küzdelmünk erkölcsi, történelmi forrását leljük meg 1956-ban, amikor a mai rezsimmel fordulunk szembe. Küzdelmünk a szabadság, a demokrácia, az európai Magyarország küzdelme. Utcára hát, magyar!” - zárta beszédét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.