3 halott és 6 sebesült egy St. Louis-i középiskolai lövöldözésben

tragédia
2022 október 24., 19:11
comments 11

Hárman meghaltak a Missouri állambeli St. Louis városának Központi Képző- és Előadóművészeti Középiskolájában történt lövöldözésben – közölte Michael Sack helyi rendőrfőnök.

Sack szerint a 20 éves elkövető is a halottak között van, rajta kívül egy felnőtt nő és egy tizenéves lány vesztette életét. Hat embert lőtt sebekkel és repeszektől származó sérülésekkel kellett kórházba szállítani.

A lövöldözés helyi idő szerint nem sokkal reggel 9 óra után történt. Az iskolában hét biztonsági őr teljesített szolgálatot, az egyikük vette észre a férfit, amikor megpróbált bejutni az egyik zárt ajtón keresztül. Az őr azonnal értesítette az iskola vezetését és a rendőrséget. Hogy az elkövető végül hogyan jutott be az épületbe, azt nem közölte a rendőrség.

photo_camera Fotó: Youtube

A lövések zajára diákok és tanárok százai menekültek ki az épületből vagy próbáltak elbújni a termekben. Az iskolát hamarosan rendőrségi járművek tucatjai vették körül. A tankerület közlése szerint a rendőrség „gyorsan megállította” az elkövetőt. „Tűzharc alakult ki, amiben találat érte a gyanúsítottat” - mondta Sack.

Az elkövető személyéről és esetleges indítékáról meg az áldozatai kilétéről egyelőre nem közöltek információkat. Az iskolának kb. 400 diákja van. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.