3,5 milliárd forinttal kevesebbet kap jövőre a közmédia

PÉNZ
2022 október 24., 10:42
comments 9

A parlament költségvetési bizottságának hétfői ülésén bemutatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke a hatóság és a közmédia 2023-as büdzséjének fő számait – írja a vg.hu.

Az NMHH elnöke, Koltay András elmondása szerint a hatóság büdzséje 58,6 milliárd forintos főösszeget irányoz elő 2023-ra, míg a Médiatanács egymilliárd forint alatti, a kezelésében lévő előirányzatokat illetően pedig 1,3 milliárdos bevételi és kiadási főösszeggel számol.

Az MTVA önálló költségvetése a legnagyobb tétel, ezt 126,6 milliárd forintosra tervezik a következő évre, ebből 5,5 milliárdot tesznek ki a kereskedelmi bevételek. A főösszeg 3,5 milliárd forinttal kevesebb az ideinél. Koltay András a közmédiával kapcsolatban arról is beszélt, hogy „az elmúlt években egyre csökken a kiegyensúlyozottsági panaszok száma például a 2010-es évek elejével összevetve”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.