DNS-teszteket kapnak a családok Texasban, hogy könnyebb legyen beazonosítani a gyerekeket, ha meghalnak egy iskolai lövöldözésben

külföld
2022 október 24., 04:28

Erre úgy reagált a texasi Uvalde általános iskolájában nemrég történt lövöldözés egyik áldozatának apja, Brett Cross, hogy „olyan, mintha szarás előtt törölnéd ki a seggedet. Azonosítsuk a gyerekeket, miután meggyilkolták őket, ahelyett, hogy a problémákat orvosolnánk, és megakadályoznánk, hogy megöljék őket”.

Közel négymillió DNS-tesztkészletet küldenek szét most az állami iskolába járó gyerekek szüleinek, ezt egy nemrég elfogadott szenátusi törvényjavaslat írja elő. Így kerülnék el azokat az eseteket, mint ami nemrég történt Uvalde-ban, hogy az egyik kislányt csak a zöld tornacipője alapján tudták azonosítani.

Az intézkedést Joaquin Castro, San Antonio demokrata képviselője is bírálta, ő Twitteren azt írta, hogy Greg Abbott texasi kormányzó „nem tesz semmit az iskolai lövöldözések megállításáért, helyette DNS-készleteket kapunk, hogy könnyebben azonosíthassuk a gyerekeinket a következő tömeges lövöldözés során.

Abbottot bírálták, amiért a Uvalde-i lövöldözés után sem volt hajlandó foglalkozni azzal, hogy megemeljék a fegyvervásárlási korhatárt. (San Antonio Current)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.