Doppingvétség miatt elvették Natalja Antyukh orosz gátfutó olimpiai aranyát

sport
2022 október 24., 18:56
comments 1

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség doppingügyekkel foglalkozó testülete, az AIU doppingvétség miatt megfosztotta Natalja Antyukh orosz gátfutót a 2012-ben, Londonban szerzett olimpiai aranyérmétől. A testület hétfői ítélete után a jelenleg 41 éves Antyukh 2012 júliusa és 2013 júniusa közötti eredményeit törölték, így a 400 méteres gátfutásban szerzett olimpiai bajnoki címét is. Miután újra ellenőrizték korábbi mintáit, tavaly áprilisban négy évre eltiltották a sportolót, de az olimpiai érmét akkor még nem vették el tőle.

Natalja Antyukh a 2012-es olimpián a 400 méteres gátfutás száma után.
photo_camera Natalja Antyukh a 2012-es olimpián a 400 méteres gátfutás száma után. Fotó: GABRIEL BOUYS/AFP

A döntéssel az arany hamarosan a 2012-es második befutóhoz, az amerikai Lashinda Demushoz kerül, az új ezüstérmes a cseh Zuzana Hejnova, míg a bronzérmes a jamaicai Kaliese Spencer. (Eurosport)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.