Helyi vállalkozások támogatásával újranyit a két hete bezárt miskolctapolcai Barlangfürdő

turizmus
2022 október 24., 17:00

Október 28-án újra kinyit Miskolctapolcán a Barlangfürdő a helyi vállalkozások összefogásának köszönhetően - mondta Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) elnöke hétfőn az MTI-nek.

Miskolcon két héttel ezelőtt döntöttek arról, hogy minden fürdőt, köztük a Barlangfürdőt is bezárják. (Cikkünk arról, mi minden zár be a fűtési szezon alatt: November 1.: lámpaoltás, márciusban újrakezdjük!) Bihall elmondta, mivel európai szinten egyedülálló turisztikai attrakció a Barlangfürdő, ezért a kamara a döntés újratárgyalását kezdeményezte. Mintegy 30 - helyi szállodát, vendéglátóhelyet üzemeltető - vállalkozás 48 óra alatt több mint 20 millió forint hozzájárulást ajánlott fel a fürdő újranyitása érdekében.

Miskoltapolca Barlangfürdő.
photo_camera Miskoltapolca Barlangfürdő. Fotó: Facebook.com/ Miskolctapolca Barlangfürdő és Aquaterápia

A rövid távú cél, hogy a Barlangfürdő a hozzájárulásokkal december 31-ig működhessen, ugyanakkor hosszú távú megoldás keresnek a fürdő folyamatos nyitva tartására. Az elnök elmondása alapján ennek érdekében a várossal együtt létrehoznak egy turisztikai kerekasztalt, ahol a Barlangfürdővel összefüggő kérdésekkel is foglalkoznak majd, és a kormánnyal is próbálják felvenni a kapcsolatot. A Barlangfürdő üzemeltetéséhez szükséges minimális létszámot a Miskolci Fürdő Kft. biztosítja.

Szendrei Mihály, a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület elnöke elmondta, a város fürdőt üzemeltető cége - a Miskolci Fürdő Kft. - döntött úgy, hogy a nehéz helyzetre tekintettel bezárja a Barlangfürdőt, ám a miskolctapolcai attrakció nélkül a helyi turisztikai vállalkozások - leginkább szállásadók, de éttermek és más szolgáltatók - jelenléte szinte okafogyottá válik. Ezt támasztja alá, hogy a fürdő bezárását követő pár napban a helyi szállásadóknál a foglalások száma csaknem nullára esett vissza. Ez a helyzet pedig a városnak is bevételkiesést jelent - mondta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.