Steve Bannon védelmére sietett Orbán Viktor

POLITIKA
2022 október 24., 04:36
comments 20

Orbán Viktor Twitter-oldalán vasárnap jelent meg egy bejegyzés, melyben támogatásáról biztosította Steve Bannont.

photo_camera Fotó: ALBERTO PIZZOLI/AFP

Donald Trump egykori tanácsadóját a múlt héten négy hónapnyi börtönbüntetésre ítélték, amiért nem volt hajlandó tanúvallomást tenni vagy dokumentumokat átadni egy bizottságnak, ami az Egyesült Államok Capitoliumában tavaly január 6-án történt zavargást vizsgálta.

Erről írta aztán Orbán a Twitteren, hogy a politika ocsmány tud lenni, és sajnálja, hogy „politikai boszorkányüldözés” zajlik egy „igazi amerikai hazafi” és jó barátja, Steve Bannon ellen, akit egyben arra kért, hogy harcoljon tovább, mert az igazság győzedelmeskedni fog. Érdekesség, de Orbán és a teljes kormányzati média mindig rendkívül felháborodva reagál, ha valaki külföldről egy magyar belpolitikai történést kommentál, de úgy látszik, ez az érzékenység nem oda-vissza működik.

link Forrás

Steve Bannon 2018-ban Budapesten is előadott Schmidt Máriáék rendezvényén, akkor a 20 ezer dolláros díját a külügyminisztérium fizette közpénzből.

Bannon ellen jelenleg komolyabb eljárás is folyamatban van, pénzmosás és csalás gyanújával, ugyanis azzal vádolják, hogy átverte az amerikai–mexikói határfal megépítésére szervezett adománygyűjtő akció adományozóit, azaz éppen Donald Trump legelvakultabb támogatóit. A nonprofit szervezet több mint 25 millió dollárt gyűjtött össze, és bár Bannon azt ígérte, egy fillért sem fog zsebre tenni ebből, állítólag több százezer dollárt utalt át belőle a munkatársainak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.