Akadozik a WhatsApp

TECH
2022 október 25., 09:12

Világszerte több újság, így a brit BBC és az orosz Meduza szerint is akadozik a Meta népszerű üzenetküldő szolgáltatása, a végpontok között titkosított üzenetek küldésére alkalmas WhatsApp. A fennakadás tényét személyes tesztjeink is megerősítették, Gazda Albert kollégám ugyan az én üzenetemet megkapta, de választ nem tud küldeni rá.

A BBC jelentése szerint a felhasználók magyar idő szerint reggel kilenckor kezdték jelezni a hibát, fél órán belül 12 ezernél is több jelentés érkezett a Down Detector oldalára, ahol a bejelentők háromnegyede arra panaszkodik, hogy nem tud üzeneteket küldeni az alkalmazással.

A BBC elsősorban a brit felhasználók nehézségeiről ír, de tudósításukban megjegyzik, hogy a probléma globálisnak tűnik, amit megerősít a tény, hogy az orosz Meduza is hasonló jelenségről számolt be.

"Tisztában vagyunk vele, hogy egyes embereknek jelenleg nehézséget okoz az üzenetek küldése. Dolgozunk azon, hogy mindenkinek a lehető leggyorsabban helyreállítsuk a WhatsAppot" - közölte a Meta egyik szóvivője.

A WhatsApp lehalása komoly problémákat okozhat igen sokaknak. Globálisan kétmilliárd felhasználója van, szülői munkaközösségektől az amerikai külügyminisztériumig rengetegen használják a végpontok közti titkosításával biztonságos kommunikációs csatornát biztosító alkalmazást. (Via BBC, Meduza)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.