Kiállt Pécs főterére Pankotai Lili, és azt mondta: „Próbáljunk mi magunkban valami jót alkotni, ha már segítséget nem kapunk”

POLITIKA
2022 október 25., 19:42
comments 9

Vasárnap, a diáktüntetésen elmondott slambeszéde óta sokan várták, mi lesz a pécsi diáklány, Pankotai Lili reakciója arra, hogy gimnáziuma elhatárolódott tőle, a kormányközeli média pedig a Nagy Blanka szoknyája alá befotózó stílusban gyalázza.

Kedd este Pankotai Lili ügye miatt flashmobot tartottak Pécs főterén, a Telex.hu beszámolója szerint az érettségire készülő diák azt mondta,

„Próbáljunk mi magunkban valami jót alkotni, ha már segítséget nem kapunk. Indítsunk beszélgetéseket, fórumokat, ahol a diákok és a tanárok együtt tudnak gondolkodni, ha mások nem hallgatnak meg minket” - mondta.

Telex kérdésére válaszolva beszélt arról, hogy a suliban volt volt, amikor az igazgatója kitette az elhatárolódásról szóló Facebook-posztot a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának oldalára. Az osztályában nem tapasztal kirekesztést, de azért elmondta, „érthető, hogy nem vállalja mindenki úgy a véleményét, mint én”.

A pécsi flashmobon ott volt Vatai Éva is, a város Leőwey Klára Gimnáziumának tanára, aki ellen még februárban indított lejáratókampányt Deák Dániel. A meghurcolt tanárnő azt mondta: „Csak nevettem azon, hogy az igazgatóm elhatárolódott tőlem. Ezek az emberek csak ezt tudják. Azt tanácsolnám a Lilinek, hogy gondoljon rájuk úgy, mint az ellenőrökre. Aki nem azért kéri a jegyet, mert hülye, hanem azért, mert az a dolga. Ő ezt tudja tenni.”

A Pankotai Lilit ért gyerekvegzálás már olyan emberekből is kihozta a véleményt, mint az Oroszország-szakértő Rácz András, ezt itt lehet elolvasni.

A cikk korábbi változatának címében helytelenül tulajdonítottuk Pankotainak egy másik felszólaló, Vatai Éva által elmondottakat. Ezt korrigáltuk, a hibáért pedig elnézést kérünk az érintettektől.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt