Kirúgják az orosz tévést, aki azt mondta, vízbe kellett volna fojtani az ukrán gyerekeket

tévé
2022 október 25., 05:23
comments 26

Kirúgták az orosz RT műsorvezetőjét, miután múlt hét végén adásban azt mondta, „egy erős sodrású folyóba kellett volna dobni” azokat az ukrán gyerekeket, akik a Szovjetunió idején az oroszokat megszállóknak gondolták – írja a CNN.

Anton Kraszovszkij Szergej Lukjanyenko orosz tudományos-fantasztikus író beszámolójára reagált, amely arról szólt, hogy amikor először járt Ukrajnában az 1980-as években, a gyerekek azt mondták neki, jobban élnének, ha Oroszország nem szállta volna meg a hazájukat.

Margarita Szimonyan, az RT főszerkesztője Telegram-posztban ítélte el Kraszovszkij megjegyzéseit, mondván, azok „vadak és undorítóak”. A bejegyzésben azt írta: „egyelőre leállítom az együttműködésünket, mert sem én, sem az RT stábjának többi tagja nem engedheti meg magának, hogy bárki azt gondolja, képesek lennénk ilyen dolgokra”.

Ukrajna népirtásra való buzdításnak nevezte az RT műsorvezetőjének szavait, és követelte, hogy tiltsák le a csatorna sugárzását mindenhol.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.