Már fel is avatták Munkácson a 12 napja elbontott turul helyére épített ukrán nemzeti szimbólumot

külföld
2022 október 25., 09:27
comments 40
2022. október 25-én átadták a munkácsi várban a magyar honfoglalásra emlékező, 12 nappal korábban elbontott turulszobor helyére állított ukrán nemzeti jelképet, a háromágú szigonyt.
photo_camera 2022. október 25-én átadták a munkácsi várban a magyar honfoglalásra emlékező, 12 nappal korábban elbontott turulszobor helyére állított ukrán nemzeti jelképet, a háromágú szigonyt Fotó: Andrij Baloha / Facebook

Október 25-én ünnepélyes keretek között átadták a munkácsi várban az alig két hete lebontott turulszobor alapzatára emelt, Ukrajna címerében is szereplő három ágú szigony szobrát, jelentette be Facebook-oldalán Andrij Baloha, a város polgármestere.

A munkácsi tanács végrehajtó bizottsága október 13-án határozott arról, hogy a turulszobor helyén ukrán nemzeti szimbólumot állítanak fel. A magyar honfoglalásra emlékező szobrot aznap el is bontották, hogy 12 napra rá már az ukrán nemzeti szimbólumot avathassák fel.

„Ukrajna egységesebb, mint valaha. Az ukránok csak erősödnek, és harcolni fognak a végsőkig, a győzelemig” – kommentálta a szoboravatást Baloha, aki szerint az ukrán nemzeti jelképet az ország védőinek tiszteletére állították fel. (Via Kárpátalja.ma)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.