Már fel is avatták Munkácson a 12 napja elbontott turul helyére épített ukrán nemzeti szimbólumot

külföld
2022 október 25., 09:27
2022. október 25-én átadták a munkácsi várban a magyar honfoglalásra emlékező, 12 nappal korábban elbontott turulszobor helyére állított ukrán nemzeti jelképet, a háromágú szigonyt.
photo_camera 2022. október 25-én átadták a munkácsi várban a magyar honfoglalásra emlékező, 12 nappal korábban elbontott turulszobor helyére állított ukrán nemzeti jelképet, a háromágú szigonyt Fotó: Andrij Baloha / Facebook

Október 25-én ünnepélyes keretek között átadták a munkácsi várban az alig két hete lebontott turulszobor alapzatára emelt, Ukrajna címerében is szereplő három ágú szigony szobrát, jelentette be Facebook-oldalán Andrij Baloha, a város polgármestere.

A munkácsi tanács végrehajtó bizottsága október 13-án határozott arról, hogy a turulszobor helyén ukrán nemzeti szimbólumot állítanak fel. A magyar honfoglalásra emlékező szobrot aznap el is bontották, hogy 12 napra rá már az ukrán nemzeti szimbólumot avathassák fel.

„Ukrajna egységesebb, mint valaha. Az ukránok csak erősödnek, és harcolni fognak a végsőkig, a győzelemig” – kommentálta a szoboravatást Baloha, aki szerint az ukrán nemzeti jelképet az ország védőinek tiszteletére állították fel. (Via Kárpátalja.ma)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.