A bezárások ellenére csökkent az álláskeresők száma októberben

munka
2022 október 26., 06:33
comments 7

Kormányzati adatok szerint nemhogy nőne, hanem egyenes csökken az álláskeresők száma. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat idén októberben 235 634 álláskeresőt tartott nyilván a szervezet legújabb gyorsjelentése szerint. A tizedik hónapban korábban egyetlen évben sem rögzítettek ilyen alacsony szintet, a járványhelyzet előtti csúcsérték is meghaladta a 239 ezer főt.

2021 októberéhez viszonyítva 4,3, idén szeptemberhez képest pedig 1,1 százalékos mérséklődés tapasztalható az álláskeresők számában. Szeptemberben 238,2 ezren kerestek munkát.

photo_camera Fotó: Halász Júlia

A hír azért meglepő, mert például az éttermek már szeptemberben sorra jelentették be, hogy túl magasak a rezsiszámlák, ezért átmenetileg vagy végleg bezárni kényszerülnek. Ez természetesen jelentős elbocsátásokat is jelent, nem véletlenül beszélt Orbán Viktor arról Berlinben, hogy a közelgő recesszióban Magyarországon felmehet a munkanélküliek aránya a mostani 3 százalékról 12 százalékra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt