Csak hétvégéken fognak játszani a József Attila Színházban, így spórolnak a fűtési költségeken

gazdaság
2022 október 26., 16:27
comments 1

A József Attila Színházban a jövőben nem tartanak előadásokat hét közben, a spórolás jegyében csak szombaton és vasárnap fognak játszani. Azt, hogy az intézkedés meddig fog tartani, Nemcsák Károly igazgató nem tudta megmondani az ATV Híradó stábjának.

Az elszálló energiaárak miatt nemcsak a József Attilában, hanem a Vígszínházban és a Centrálban is takarékoskodnak.

photo_camera Fotó: Wikipédia

A Vígszínházban a próbákon csak munkafényt használnak, miközben megmérték, hogy a telt ház plusz két fokot jelent a nézőtéren. A Centrál Színházban klímára cserélik a gázfűtést, mert enélkül négyszeresére nőne a rezsiszámla, írja az atv.hu.

A Vígszínházban az előbb felsoroltakon kívül kazánt cseréltek és az ablakokat is szigetelték. Az intézményben nyolcszorosára emelkedett a rezsiszámla. Mádi Zoltán gazdasági igazgató kedden a kultúráért felelős helyettes államtitkárral tárgyalt.

A Centrál Színházban a korábbi négyszeresére emelkedett a rezsi. Az eddigi gázfűtést a tervek szerint klímával váltanák ki, amit a nagyterembe szerelnének. Ennek költsége azonban sok tízmillió forint. Puskás Tamás igazgató úgy fogalmazott: ez „eszi” a jövőjüket.

„Körülbelül 70 millió forintos gondot okoz ez erre az évre, ami ahhoz képest, hogy 1-1,1 milliárdos a Centrál Színház évi bevétele, talán nem tűnik olyan nagyon nagy összegnek, de az biztos, hogy például a nézőtér felújításának az 50 millióját megeszi”,mondta.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.