Jelentősen olcsóbb lett az üzemanyag

gazdaság
2022 október 26., 05:07

Szerdán csökkennek a hazai üzemanyagárak. A nagykereskedelmi árak esetében jelentettek be csökkenést, ami várhatóan bizonyos mértékig a piaci kiskereskedelmi árakat is érinteni fogja. A benzin esetében az árváltozás mértéke bruttó 25 forint, míg a gázolaj esetében bruttó 22 forinttal csökken a beszerzési ár - írja a Holtankoljak.hu.

Így a hét közepén a piaci áron tankolók az alábbi átlagárakat tapasztalhatják a kutakon:

  • 95-ös benzin: 674 Ft/liter
  • Gázolaj: 829 Ft/liter
Egy autótulajdonos benzint tankol Csepelen egy töltőállomáson.
photo_camera Egy autótulajdonos benzint tankol Csepelen egy töltőállomáson. Fotó: Faludi Imre/MTI/MTVA

A mérséklés időszerűnek nevezhető: csak októberben a múlt hét péntekig a benzin 63, a gázolaj pedig 122 forinttal drágult a 480 forintos hatósági díjra nem jogosultak számára. Bár a hatósági üzemanyagár tavaly novemberi beállítása óta a hazai üzemanyagár-változások mértéke gyakran két számjegyű, a mostaninál nagyobb árváltozásra szeptember eleje óta nem akadt példa - tette hozzá a Népszava.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.