Még mindig naponta meghal 20 covidos Magyarországon

járvány
2022 október 26., 07:43

Megjelentek a heti járványadatok a koronavirus.gov.hu-n. Ezekből az látszik, hogy messze nem olyan erős a covid őszi hulláma idén, mint akár 2020-ban vagy 2021-ben.

Az igaz, hogy most már lényegben megszűnt az állami tesztelés, és sok covid-fertőzött nem jelenik meg a rendszerben. Fontos mutató ugyanakkor, hogy a kórházban lévő covidosok száma harmadik hete csökken, most 1371. (Tavaly ilyenkor 1 685 covid-fertőzött volt kórházban, hogy aztán folyamatosan emelkedve november végére a számuk elérje a 7 596-ot.)

link Forrás

A tavalyi és a mostani kórházi adatok összehasonlítva:

link Forrás

A tavaly ilyenkor és most lélegeztetőgépen lévők száma között is óriási a különbség.

link Forrás

Kedvezőtlen adat ugyanakkor, hogy napi átlagban még mindig 20 covid-fertőzött hal meg Magyarországon. Ez nagyjából megegyezik a tavaly október 26-i adattal, ugyanakkor 2021-ben ezután meredek emelkedés jött. Az áldozatok számának ilyen jelentős emelkedése idén, legalábbis a következő hetekben biztosan nem várható.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.