Nő a kolerajárvány veszélye Nigériában az áradások miatt

klímaváltozás
október 26., 17:12
comments 2

Menekülnek az áradások elől, de közben a pangó víz az egyetlen alternatívájuk az ivásra, főzésre és fürdésre a nigériai Bayelsa állam déli részén élőknek – jelenti a helyszínről a CNN riportja. Nigériában jelentősen megnőtt a kolerafertőzések száma az elmúlt időszakban: az ország betegség-ellenőrzési és -megelőzési központja egy friss jelentésben több ezer koleragyanús esetről számolt be országszerte.

Nigériában idén több mint ötszáz ember halt meg a heves esőzések és árvizek miatt. Sokan a lakóhelyeik elhagyására kényszerültek, így az észak-bayelsai Odi városban élők is kunyhókban, sátrakban élnek, ahol nincs hozzáférésük folyóvízhez.

photo_camera Fotó: Nimi Princewill/CNN

Az UNICEF szerint Nigériában több mint 2,5 millió ember szorul humanitárius segítségre – 60 százalékuk gyerek –, ők fokozottan ki vannak téve a víz által terjesztett betegségeknek, a fulladás veszélyének és az alultápláltság kockázatának.

A CNN-nek nyilatkozó helyiek azt mondják, ők is tartanak a kolerától, de nincs más választásuk, ha vizet akarnak használni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt